KEVÄÄN KIRJAKOLMIKKO


Viimeisen puolen vuoden aikana olen havahtunut siihen, kuinka minusta - entisestä lukutuokasta - on tullut kaikkea muuta, kuin kirjojen suurkuluttaja. Siinä missä ennen saaton iltaisin sänkyyn päästyäni ahmia useammankin kappaleen yöpöydällä lojuvasta kirjasta, nykyään käteen päätyy yleensä vain puhelin...


Paluu kirjojen pariin ei kuitenkaan ole ollut ainakaan itselleni se kaikein helpoin. Nuorempana suosikkikirjojani olivat pääasiassa kaikenlaiset fantasiakirjat, kuten Harry Potterit ja Twilightit, mutta kun ikää on tullut lisää, myös kirjamaku on hiukan muuttunut - tosin Potterit toimii edelleen, hah! Koska kirjakaupassa poiketessani en automaattisesti enää kävellytkään fantasiaosastolle tai nuorisokirjojen pariin, oli uuden luettavan löytäminen yllättävän hankalaa.


Siksi minulle kirjasuositukset ovatkin olleet viime aikoina kova sana. Jos en itse keksi mitään hyvää lukemista, on silloin parasta luottaa muiden mielipiteeseen. Juurikin näiden kirjasuositusten ansiosta päädyin lähtemään kirjakaupasta kolmen uuden kirjan kanssa, joista toivon pitäväni niinkin paljon, että ahmin ne tuttuun tapaani jo yhdessä illassa (mikä ei muuten sinänsä ole kauhean järkevää, jos on kuin minä ja ei osaa harrastaa kirjastoissa seikkailua). Tähän samaan syssyyn täytyy kyllä myös kehua ainakin Suomalaista kirjakauppaa ja erityisesti Helsingin Kampin liikettä: naismyyjä, joka itseäni palveli osasi ehdotella minulle kirjoja vaikka millä mitalla ja monet niistä ehdotuksista laitoinkin ylös puhelimen muistioon. Helpotti huomattavasti ostosreissua, kun asiakaspalvelija oli ammattitaitoinen ja selvästi kirjoista ja lukemisesta kiinnostunut. Iso peukku siis sinne suuntaan!

Kirjakaupan ostosreissulla valikoitui luettavaksi kolme tällä hetkellä suosittua, joskin kovin erilaista, kirjaa. Ensimmäinen valintani oli huippumalli-näyttelijä Cara Delevingnen Mirror, Mirror, joka on kirjoitettu yhteistyössä kirjailija Rowan Colemanin kanssa. Kyseessä on nuorille suunnattu kirja ja vaikka en nyt itseäni millään tavalla miellä vielä ikälopuksi, olen vähän skeptinen sen suhteen, kuulunko enää kirjan kohderyhmään. Jokin kyseisessä teoksessa kuitenkin vakuutti minut antamaan sille mahdollisuuden (ehkä kirkkaankeltaisella, pirtsakalla kannella oli jotain tekemistä asian kanssa) ja nyt se odottaakin tuolla työpöydän hyllyn päällä mahdollisuutta päästä luettavaksi.

Toiseksi ostokseksi valikoitui kirja, josta olen saanut kuulla niin paljon hyvää sen julkaisusta saakka. Kirja on - ei varmaan kenenkään yllätykseksi - Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä. Jollain tavalla itseäni jopa hävettää, etten ole saanut tätä kirjaa luettua aikaisemmin! Pitkään ajattelin, että en parisuhteessa olevana pysty samaistumaan kyseiseen kirjaan yhtään, mutta olinpas todella väärässä. Tämän kirjan lukemisen olen siis aloittanut jo ja ahminkin sitä ihan muutaman lukutunnin aikana tehokkaasti yli puoleen väliin. Yksi hauskimpia kirjoja pitkään aikaan ja innostuin tästä jopa niin paljon, että kirjan luettuani täytyy kyllä hankkia myös Rönkkösen uudempi teos, Bikinirajatapaus.

Luonnollisesti paras on Pippa Laukan ja hänen tyttärensä, Iina-Sofia Kurosen kirjoittama opas nuorten naisten hyvinvoinnista, terveydestä, ravinnosta ja liikunnasta. Kirja kiinnosti itseäni erityisesti sen vuoksi, että nykyään kaikenlaisten terveystrendien ja muiden vallitessa, on kamalan helppo unohtaa, mikä on oikeasti itselle parhaaksi. Uskon, että kirjasta saa paljon hyviä ohjenuoria ja apuja ihan arkiseen elämään. Lisäksi omasta mielestäni ei ole yhtään pahitteeksi lukea ja kouluttaa itseään kaikesta terveyteen ja hyvinvointiin liittyvästä, mikäli siihen on mahdollisuus! Kaikenlaisia self help - ja muita artikkeleita lukiessani olen tajunnut, että vaikka niistä ei itse juuri kyseisessä hetkessä saisikaan parannusta omaan hyvinvointiinsa tai elämäänsä, luetut vinkit voivat mahdollisesti olla ratkaisu jonkun muun ongelmaan, joka kamppailee terveytensä kanssa syystä tai toisesta.


Lupaan kirjoitella tästä kolmikosta teille vielä enemmän, kun olen saanut kaikki kahlattua läpi. Mielikuvituspoikaystävän kanssa takakansi tulee kyllä vastaan ihan lähipäivinä, mutta en kyllä usko, että siellä ruudun takana tästä kauheasti enää arvosteluita kaivataan: kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen, riittävän kepeä myös vähemmän lukemisesta kiinnostuneille ja ennen kaikkea hauska!


Lukurikasta kevättä kaikille!