KAIKKIEN AIKOJEN PARHAAT SUKLAAKEKSIT


Jos pitäisi valita kahdesta - kokkaamisesta ja leipomisesta siis - niin omalla kohdallani ehdottomasti jälkimmäinen vie voiton. Olen aina haaveillut tulevaisuudessa olevani se pullantuoksuinen äiti, joka jaksaa leipoa jotain hyvää ainakin kerran viikossa. Oman äitini esimerkkiä seuraten se leivontapäivä on ollut aina lauantai: jostain syystä lauantai on itselleni kuin pieni juhlapäivä, jolloin on kiva tehdä jotain spesiaalimpaa - oli kyse sitten leipomisesta, leffassa käymisestä tai vaikka ihanasta lounaasta jossain kotoisassa ravintolassa.


Tänä lauantaina leipomisen sijasta riittää kylläkin hurjasti muuta tekemistä, mutta oli silti pakko tulla jakamaan teille yksi omista lempiresepteistä, joka on vielä kaiken lisäksi nopea ja helppo toteuttaa! Veikkaisin, että aika monelta löytyy näihin kekseihin tarvittavat ainekset kaapista. Itselläni on useampikin suosikkiresepti, joiden pariin palaan aina ja joiden tiedän satavarmasti maistuvan hyvältä kerrasta toiseen. Lisäksi useimmat suosikkiresepteistäni säilyvät hyvin esimerkiksi jääkaapissa tai pakastimessa, mikäli kaikki herkut eivät maistukaan heti leivontahetken päätteeksi (tosin ketäpä tässä huijaamaan, meillä ainakin kaikki vähänkään makeammat leivonnaiset katoavat parempiin suihin melkein sillä sekunnilla, kun saan ne uunista ulos).


Nämä kuvissa näkyvät suklaakeksit ovat juurikin yksi niistä ikuisista suosikeista ja itse asiassa todella helposti muokattavissa tilaisuuteen sopiviksi! Yleensä teen näitä ihan vain kahdella suklaalla, jolloin niitä tulee todella makeita ja todellakin herkkukeksejä, mutta esimerkiksi jouluna näihin sopisi valkosuklaa ja karpalot. Ja mikäli ei niin suklaasta välitä, näihin käy hyvin myös erilaiset pähkinät tai vaikkapa vaahtokarkit. Alkuperäisen ohjeen olen muistaakseni napannut joskus Kinuskikissan nettisivuilta, mutta tästä en uskalla olla satavarma, sillä kirjoitan aina uuden hyvän reseptin löytyessä sen heti omaan reseptikirjaani ja tässäkin tapauksessa kyseinen ohje on pyörinyt mukanani jo useamman vuoden.

SUKLAAKEKSIT

200 asteessa, 8-10 minuuttia

175 grammaa voita

1 ½ dl sokeria 1 ½ dl fariinisokeria 1 ½ tl vaniljasokeria 1 kananmuna 5 ½ dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta ½ tl suolaa 2 ½ dl suklaata tai muuta valitsemaasi täytettä

1. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon sokerit, vaniljasokeri ja kananmuna.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa osassa ja lisää lopuksi valitsemasi täyte (omissa kekseissäni käytin valko- ja maitosuklaata).

3. Annostele taikina haluamasi kokoisiksi palloiksi pellin päälle ja paista keksejä 8-10 minuuttia. Älä anna keksien paistua liian kypsiksi, sillä ne ovat parhaita hiukan pehmeinä ja "raakoina".

4. Nauti! Ehdottomasti parhaita lämpiminä maidon kanssa. ;-)