10 THINGS I'M DOING IN MAY


TÄSSÄ KUUSSA AION...

1. Matkustaa kotikotiin Tornioon.

Asia, jota olen odottanut melkeinpä eniten koko toukokuussa on huomenna alkava viikon Tornio-loma! Torniossa käydessä parhaimpia asioita on ehdottomasti perheen ja kaikkien kavereiden näkeminen ja yritänkin pitää aina kalenterin mahdollisimman tyhjänä muista asioista, jotta ehdin viettää aikaa itselleni tärkeiden ihmisten kanssa. Erityisesti kaipailen Torniosta yhtä puolivuotiasta pikkuherraa, joka tuntuu kasvavan niin hurjaa vauhtia, että ei näin harvoin vieraillessa meinaa pysyä matkassa mukana! Kotireissun suunnitelmissa olisi ainakin käydä katsomassa konserttia entisessä koulussa, juhlistaa äitienpäivää perheen kanssa, sekä piipahtaa elokuvissa. Kiva viikko siis tulossa.

2. Käydä kampaajalla.

Yritän ajoittaa kampaajalla käynnit aina Tornio-vierailujen yhteyteen, sillä en luota hiuksiani kenenkään muun käsiin, kuin Anun. Anu on leikannut hiuksiani varmaankin melkein siitä asti, kun olen ensimmäisen kerran koskaan istunut kampaajan penkkiin ja se on ollut sitten menoa se! Mulla on aika erikoinen hiuslaatu, joka ei ole kovinkaan tyypillinen suomalaisille (siis paksu ja karhea, joka kestää ties mitä kulutusta ja käsittelyjä) ja on useampaakin otteeseen tullut huomattua, kuinka sen käsittely voi olla kyseiseen hiuslaatuun tottumattomalle vaikeaa. Muutaman erehdyksen jälkeen olen huomannut, että kaikkein helpointa ja huoletonta itselleni on vain käydä aina samalla kampaajalla, jonka käsissä lopputulos on aina varmasti onnistunut. Edellisestä värjäyskerrasta onkin muuten jo viitisen kuukautta aikaa, joten onkin ehkä aika freesata väriä taas hiukan, haha. Suunniteltiin, että mennään kohti kesää hiukan vaaleammilla raidoilla ja tasoitetaan latvoja vain hiukan, jotta hiustenkasvatusprosessi saa jatkua!

3. Hoitaa kaikki lojumaan jääneet koulutyöt pois alta ennen kesäloman alkua.

Minulla on ajoittain paha tapa jättää joitain asioita roikkumaan ja erityisesti ärsyttävän pieniä asioita, jotka olisi paljon helpompi vain hoitaa alta pois ja olla stressaamatta niistä enää koskaan ikinä. Silti en vaan ikinä opi ja vuodesta toiseen jätän esimerkiksi jotain pientä opiskeluihin liittyvää hoitamatta... Nyt kuitenkin olen tehnyt itselleni listan kaikista koulutehtävistä, jotka aion puurtaa loppuun ennen koulun loppumista tämän kuukauden viimeisellä viikolla, jotta saan rauhassa ja ennen kaikkea stressittömänä jäädä kesälomalle.

4. Iloita koulun loppumisesta ja harjoittelun alkamisesta.

Vaikka aiemmassa kohdassa jo mainitsinkin kesäloman, niin ei se itselläni ala kuin vasta heinäkuun puolella, sillä teen työharjoittelun heti kesän alkuun ja kerään muutamat opintopisteet kasaan. Olen itse asiassa kyseisestä harjoittelusta ihan superinnoissani ja lupailinkin kirjoitella siitä tänne enemmän, kunhan saan ensin hiukan enemmän kosketuspintaa työhön. Koulun loppuminen taas on joka ikinen vuosi jotain, mitä odottaa. Ajattelin joskus nuorempana, että ei korkeakoulussa ole enää niin rankkaa, että kaipaisi lomaa, mutta voi kamala kuinka väärässä sitä olikaan. Tottakai jollain tavalla korkeakouluopiskelu on rennompaa, mutta kyllä sitä lepoa kaipaa silti ihan samoissa määrin, haha.

5. Käydä piknikillä Suomenlinnassa.

Me ei itse asiassa käyty kertaakaan viime vuonna Suomenlinnassa yhdessä poikaystäväni kanssa. Tai siis, poikaystäväni ei käynyt kertaakaan ja minä sitten senkin edestä. Tänä kesänä asia pitää korjata ja nyt ilmojen lämmetessä haluan suunnata Suomenlinnaan jo ajoissa ennen kesän turistirysiä. Meillä on sitä paitsi maailman suloisin piknik-kori odottamassa kotona käyttöä ja en malta odottaa, että saadaan täyttää se patongilla, mansikoilla ja jollain raikkaalla juomalla ja suunnata nautiskelemaan auringosta tällä kertaa yhdessä.

6. Panostaa salilla ja lenkillä käymiseen.

Huhtikuu oli jo todella hyvä treenikuukausi verrattuna aiempiin, sillä löysin viimeinkin hyvän rytmin salilla käymiseen kaikkien muiden hommien ja töiden välissä. Salilla käyntiä on tietenkin helpottanut myös paljon lisääntynyt vapaa-aika, jota olen saanut huomattavasti enemmän lopetettuani tuntityöt Bik Bokissa. Täytyy kyllä myöntää, että henkinen hyvinvointi on parantunut huomattavasti, kun on oikeasti aikaa tehdä muutakin, kuin vain käydä koulussa ja töissä. Huhtikuuhun verraten haluaisin kuitenkin toukokuussa käydä salilla vielä enenevissä määrin ja päästä takaisin siihen rytmiin, jolloin treenasin helposti viisi tai kuusikin kertaa viikossa. Voi kuulostaa paljolta, mutta salilla käyminen on kuitenkin itselle jonkinlainen intohimo ja henkireikä ja sen hetkellisen puuttumisen elämästä on kyllä huomannut niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Myös lenkillä käyminen on lisääntynyt kauniiden säiden ansiosta ja erityisesti Tornioon päästessäni olisi tarkoitus kiskaista popot jalkaan useammankin ja painella vähän tuulettamaan päätä lenkkipolulle.

7. Kiinnittää huomiota vedenjuontiin.

Ilmojen lämmetessä on myös pakko kiinnittää paljon huomiota vedenjuontiin. Olen jostain syystä erityisen altis päänsäryille - jopa aika pahoille sellaisille - ja riittävä vedenjuonti olisi varmasti monella kerralla ollut se tarvittava ratkaisu särkylääkkeisiin turvautumisen sijaan... Kevään aikana olenkin jo saanut huomattavasti enemmän vettä juotua, mutta ajoittain on edelleen päiviä, jolloin alas menee vain yksi lasillinen ja usein kyllä olokin on sitten illalla sen mukainen. Olen kuitenkin alkanut nyt pitää juomapulloa mukana joka paikassa, jotta juominen ei jäisi kiinni ainakaan siitä veden puuttumisesta - parempaan suuntaan ollaan siis matkalla!

8. Leipoa jotain uudesta reseptikirjasta.

Ostin hetki sitten Suomalaisen Kirjakaupan alennusmyynneistä (hei sanokaa muuten, että en ole ainoa kuka näitä aina odottaa? Parhaita resepti- ja lifestylekirjoja aina halvalla!) Karita Tykkän Sokeriton-kirjan ja en malta odottaa, että pääsen kokeilemaan useampiakin reseptejä kyseisestä opuksesta. Kirja sisältää siis ainoastaan makeita leivoksia, jälkiruokia ja muita herkkuja, mutta missään ohjeista ei ole käytetty valkoista sokeria, vaan niiden sijalla esimerkiksi taateleita tai vaikkapa hunajaa. Olen vilkuillut kirjaa muutaman kerran ja monet reseptit vaativat selkeästi ehkä hiukan enemmän työtä ja ainesten metsästämistä useammastakin kaupasta, mutta odotan silti innolla uusien ja huomattavasti terveellisempien herkkujen kokeilemista!

9. Syödä terveellisemmin.

Hiukan aiempaa aihetta sivuten, kesää kohden haluttaa myös keventää hiukan ruokailuja ja kiinnittää enemmän huomiota siihen, mitä suustaan alas laittaa. Ajattelin aloittaa jossain vaiheessa kuukautta myös jonkinlaisen dieetin, kuitenkaan rajoittamatta elämää liikaa. Onneksi harjoittelun alkaessa on helppo kantaa omia ruokia mukana ja valita hiukan terveellisempiä vaihtoehtoja ulkona syömisen sijaan. Usein huomaa syövänsä myös ihan turhia kaloreita vain sen vuoksi, että jokin on hyvää, vaikka todellisuudessa ruokahalu olisikin jo täytetty... Tätä on onneksi helppo välttää juurikin valmiilla eväillä!

10. Nauttia lämpimistä säistä.

Last, but not least, nauttia lämpimistä säistä, joita onkin luvattu nyt oikein urakalla ja erityisesti nauttia elämästä! Tähän ei edes tarvi mitään ohjeita, kunhan heittää aurinkolasit päähän ja hyökkää ovesta pihalle. Ihana kevät ja vielä ihanampi orastava kesä!

IN MAY I'M GOING TO....

1. Visit my hometown

Tomorrow I'll be flying to my hometown Tornio for a week! I've been honestly waiting to get back to Tornio so badly, since I miss my family and friends so badly. Most of all I miss this six-months-old little guy who just steals my heart every time I visit home. He just grows up too fast and I seem to not keep up with him, since I only go to Tornio every now and then. I always try to keep my calendar really empty when I head home, because I want to spend all the time with the people I love the most. This time we're going to go to a concert with my friends, spend Mother's Day with the fam and go see a movie. Such a nice week ahead!

2. Go to hairdresser.

I always try to visit the hairdresser when I go to Tornio, since I only trust my hair to be touched by one person, haha. Anu has cut my hair probably since I was just a toddler and she has always done so great with my hair. I don't think I've ever been disappointed in her work. I have a little bit different hair than Finns usually have (my hair is thick and kind of rough and it can actually take in pretty much anything) and I've noticed there are no many people who know how to work with it. But luckily Anu does, so I've decided to stick with her 'til the end of time! We decided to make my hair a bit blonder for the summer and just cut the ends a little bit, so that I can keep on growing my hair longer.

3. Get rid off all the unfinished school work before summer starts.

I have this bad, bad habit of leaving stuff undone. Specially the little stuff, that would be just easier to get done and stop stressing about it. But even after so many years of doing all the work the night before the deadline (or sometimes even later, ehe...) I've still not learned to do things in time. This time I actually did myself a to do list from all the small tasks I need to get done before the end of May, so that I can start my summer holiday with a light mind and no stress about school work - sounds like heaven.

4. Be happy about the end of school and from my new internship.

Even though I already mentioned my summer holiday... I don't think I'm really going to have one. Or at least not before the beginning of July. The start of my summer I'll be spending doing my internship in a super exciting firm. I promised that I would tell you everything about it later, when I'll get a little bit better view of everything I'll be doing and just the business in general. At the same time I'm really excited about the school ending this year! I'm already at the half way of my studies and that's actually kind of terrifying... I have no idea what I'm going to do after I graduate. But as always, everything will work out just the way it's supposed to and luckily it's more of a happy thrill than panic that I'm feeling at the moment, haha.

5. Have a picnic at Suomenlinna.

We kind of missed the whole picnic season with my boyfriend last year, since he was in the army. Well ok, he missed it - not me that much, haha. This year though I want to make it up to him and want to start the picnic season early before all the tourists rush to Suomenlinna. We actually have the cuuuutest little picnic basket waiting for it to be used back home and I honestly can't wait to fill it up with strawberries, fresh bread and maybe some rosé and go out to enjoy the sun!

6. Hit the gym and outdoors more often.

Even though I did go to the gym a lot more on April, I still want to get back to the rhythm of going approx. 5 to 6 times a week. It may sound like a lot, but I really do enjoy going to the gym and it's really therapeutic for me in many ways. It's also nice to have more time to do sports, since I don't work in Bik Bok anymore: it was sometimes actually kind of exhausting to only have time for school and work. I've also seen a big change in my well-being, because now I have more time to do the things I actually want to do and actually want to spend my time to. The weather is also a big factor in this matter and helps a lot in getting out of the front door and out in to the nature. I'm actually planning to go for a power walk many times in Tornio, since the weather will be so nice and I love the peaceful areas in my hometown!

7. Drink more water.

As the weather gets warmer I always need to reming myself to drink more water. I get bad headaches really easily and to be honest, most of the times when I've gone for the aspirin it would have been all prevented by just drinking water... I've actually upped my game with this already and I drink a lot more water than I used to, but there are still days when I only manage to get in a cup here and there and I really feel it at the end of the day. Now I have learned, that if I keep my water bottle with me at all times, I do drink water lot more regularly. So there's definitely been a change for the better!

8. Bake something from my new cook book.

I recently bought a cook book focused on baking with out white sugar. The book is called Sokeriton (Sugarfree) by Karita Tykkä. The book uses lots of different sweeteners instead of white sugar, for example dates, honey and syrup. Some of the recipes seem to take a lot of time to make, but I'm all for healthier goodies, so I think it'll be just fun to try out something new and definitely a lot healthier - even though it would take a bit more work.

9. Eat healthier.

I think summer always bring with it the need to focus more on eating healthier and lighter. I actually thought to do a some kind of a cut this month, but I don't want it to limit my life too much. Luckily it's easy to bring my own food with me when I start the internship, so I can choose a bit healthier food instead of just eating out. I often notice that I eat so much more calories just because something is good and at the moment I don't even really care if I'm hungry or not... But that's also one easy thing to avoid while bringing your own lunch!

10. Enjoy the sun.

And last but not least, I'm going to take it all in while these good weathers still last and enjoy life! My goal is just to pick up my sunglasses and head out from the door. I love this season and even more I love the summer lurking behind the corner!